Skelleftehelg

Tjo å chim!!

Har haft en lång men bra dag ute i skellefteås skidspår. Dagen började med en klassisk prolog på 3,3km, jag var taggad för tävling igen efter ca en månads tävlingsuppehåll. Blev ett tufft lopp eftersom det har snöat konstant sen torsdag kväll, spåren var lösa och allt annat än lättförda. Men höll ihop racet bra, slutade på en 4:e plats, och skaffade mig ett bra utgångsläge till jaktstarten, 9 sekunder efter segrarinnan Maria Nordström.

På eftermiddan var det som sagt var en jaktstart på 10km fristil. Redan efter första backen upp ur stadion var vi en grupp på 3 åkare som hade skaffat oss en lucka ner till övriga fälltet. En lucka som hela tiden drygades ut. Vi följdes åt ända tills sista långa uppförsbacken där jag laddade på över krönet. Körde allt jag hade för att hålla luckan jag fick ända in i mål men fick se mig passerad med 400m kvar av loppet och slutade 2:a efter dagens slutsegrare Johanna Meyer. Är nöjd med resultatet som tog mig upp till en 3:e plats i totalen på juniorcupen, vilket var ett av helgens mål.

Imorn väntar en lång dag i bilen hem till Rättvik igen!

Vintertid ut - sommartid in!!!
Gute Nacht!!
// Kajsa

Skiing in the sunset

Åkte ner till syrran i Jönköping i fredags och har verkligen inte kunnat drömma om en härligare helg. Skidspåren i Hallby var hur fina som helst och alla frånvarande moln gjorde inte saken sämre.

Igår lyste solen upp en klar himmel ute på myrarna och vid varje slogbod satt det fullt med nissar och grillade korv så det stod härliga till. Såg rätt så mysigt ut vill ja lova! Tyvärr hade vi ingen tanke på att ta med nån korv men som tur var tog vi oss hem ändå, trots suget i magen. Tog det lugnt och läste lite Biologi mitt på dagen innan ja stack ut och åkte skate på kvällen, då med mer fart i fokus på träningen.

Idag har vi kollat på vasaloppet, med en riktigt spännande avslutning där Jörgen Brink & Susanne Nyström till slut tog hem segern i herr- respektive damklassen, så därför kom vi ut i spåret först på eftermiddan. Var nog ett av de bästa passen nånsin! Fick se hur solen gick ner och himlen färgas från klarblå till orange, röd och lila innan det blev alldeles stjärnklart. Var hur vacket som helst!! Hade det varit fullmåne ute så vet i katten om ja varit hemma än...

Imorn blir det körning tillbaka till Skara igen och en ny skolvecka.

Hej svejs gnus å gnejs!

// Snihsan

Välkommen till min nya blogg!

Hej!
Kajsa Snihs här. Mountainbike-, cykelcross-, landsvägscyklist och längdåkare. Jag älskar att träna och tävla och det är mycket därför den här bloggen skapades. Som du förstår kommer det mesta jag skriver att handla om idrott och då med cykel, och även en del längdskidåkning, i huvudsak och allt man kan tänka sig där emellan förstås.
Hoppas du kommer att gilla bloggen och fortsätta följa min väg till toppen på podiet! :)
// Snihsan

RSS 2.0